Ghid

Iată o serie de lucruri pe care ar fi bine să le cunoști

Bărcile pe care le utilizăm sunt veliere, prevăzute cu 2-5 cabine, întrucât promovăm ecologismul și încercăm să ne apropiem cât mai mult de natură, motiv pentru care vom încerca să navigăm cât mai mult propulsați de vânt și mai puțin de motor.

Căpitanul sau skipper-ul așa cum îl numesc englezii, se va ocupa de guvernarea navei, singur sau ajutat de echipaj. El va stabili traseul, locurile de ancorare sau de andocare și este cel care va lua orice fel de decizie privind siguranța echipajului sau a navei. Tot el va fi cel care îi va îndruma pe cei interesați de tainele navigației cu vele, fiind cea mai bună oportunitate de a-ți testa veleitățile de navigator.

Itinerariul de deplasare va fi stabilit de către căpitan înainte de îmbarcare, iar pentru optimizarea confortului și siguranței întregului echipaj, poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo sau de alți factori.

Yacht-urile cu care vom merge dispun de curent electric de 12 V, alimentat de baterii și posibiltate  de conectare asemănătoare cu cea auto, ceea ce face posibilă încărcarea telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive electronice, iar în unele marine există posibilitatea conectării la o tensiune de 220 V.

Barca are un sistem audio asemănător celui auto prevăzut cu difuzoare în salon și pe punte, la care te poți conecta prin bluetooth, aux sau mini SD, așa ca poți să începi să-ți creezi lista de melodii preferate, ca să poți să o îmbogățești cu noutățile pe care ți le vor arăta ceilalți membri ai echipajului.

Ne vom trezi și vom lua micul dejun, după care vom merge să explorăm frumusețile locale. Prânzul va fi însoțit de multa baie, soare și distracție, apoi ridicăm velele și mergem către un exotic unde vom înnopta.

Velierul pe care ne vom petrece vacanța dispune de mai multe cabine, în funcție de numărul de persoane prezente, fiecare dintre acestea fiind prevăzută cu un pat dublu sau două paturi individuale supraetajate.

Fiecare barcă este dotată cu una sau mai multe băi, cu duș, iar pe punte mai există unul cu care puteți să va limpeziți de apa sărată.

Fiecare cabină va fi dotată cu așternuturi și câte un prosop igienic/persoană, motiv pentru care se recomandă să ai un prosop pentru plajă.

Preparatele care sunt recomandate a fi consumate trebuie să fie cât mai lejere și mai ușor de pregătit (max. 40 min), astfel dieta va fi echilibrată și nu vom pierde timpul în bucătărie.

Dacă-ți place să gătești, ești invitatul nostru, barca este prevăzută cu spațiu pentru gătit complet utilat și cu o ladă frigorifică unde vom depozita mâncarea și băutura. Dacă totuși nu avem pasionați, pot exista momente în care va trebui să ne arătăm talentele culinare. 

Tu și ceilalți membri ai echipajului vă veți ocupa de întocmirea listei de cumpărături. Odată ce v-ați pus de acord, o să puteți achiziționa proviziile de la magazinele din marina de plecare sau din vecinătatea acesteia și nu uita de căpitan la stabilirea porțiilor. În ceea ce privește produsele care sunt mai bune proaspete cum sunt pâinea, fructele, legumele, ele pot fi cumpărate din toate marinele în care o să acostăm. 

Întrucât sailingul este pentru toată lumea, nu exista limită superioară de vârstă, iar în ceea ce privește pe cei su 18 ani, avem evenimente destinate copiilor însoțiți de părinți.

Întrucât aceasta este o vacanță inedită, am încercat să facem o mică listă cu lucrurile pe care ar trebui să la ai cu tine și cu lucruri inutile

  • Lucruri utile:

1. Costum de baie – întrucât majoritatea timpului o vei petrece în apă sau la soare alege-ți cele mai comode costume de baie pentru că așa vei petrece 80% din timp;

2. Ochelari de soare – pentru a nu te bronza cu riduri, va trebui să ai o pereche e ochelari de soare, de preferință polarizați întrucât aceștia au proprietatea de a reduce semnificativ lumina reflectată de apă. Astfel vă puteți bucura și mai mult de frumusețea peisajelor;

3. Șapcă sau pălărie de soare – pentru un confort sporit și pentru a preveni eventualele neplăceri cauzate de soare se recomandă să ai cu tine orice fel de element de coifură astfel încât să va puteți bucura de soare indiferent de oră;

4. Cremă cu protecție solară mare – deoarece ne vom petrece timpul pe apă, simplul stat la umbră nu este în măsură să ne protejeze de radiațiile solare;

5. Încălțăminte cu talpă de culoare deschisă – întrucât tălpile de culoare neagră pot lăsa urme pe spațiile antiderapante ale bărcii, acestea fiind foarte greu de curățat, nu se recomandă utilizarea unor astfel de articole. Pentru verificarea acestora puteți să îi frecați de orice suprafață din plastic cum ar fi cabina de duș.

  • Lucruri inutile:

1. Genți de voiaj dure – deoarece spațiul de depozitare pe barcă este limitat nu se recomandă gențile de voiaj care nu pot fi pliate de genul valizelor, troller-elor, etc…

2. Pantofii cu toc – nu se recomandă în nicio circumstanță utilizarea pantofilor cu toc, din cauza riscului de accidentare sau de degradare a bărcii. Încercați să îi înlocuiți cu ceva mai comod cu talpă joasă;

3. Electrocasmice cu alimentare la 220v – întrucât tensiunea de alimentare a bărcii este de 12v, iar nu toate marinele dispun de posibilitate de alimentare cu curent electric (220v), se recomandă pe cât posibil evitarea aparatelor ca fierul de călcat, placa pentru întins parul, etc…

Răul de mare este un fenomen rar întâlnit, dar dacă totuși te temi de el, skipper-ul tău te va învăța cum să previi acest lucru.

Dacă starea ta de sănătate necesită mai multă atenție, te rugăm să ne comunici în scris, cât și skipper-ului tău, astfel încât să-ți putem pune la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru a nu întâmpina niciun fel de dificultate.

Foarte simplu, mergi la pagina evenimentului care ți se potrivește și completează formularul de înscriere, dă click pe rezervă.  Vei primi un e-mail de confirmare și ți se vor pune la dispoziție toate datele, astfel încât în termen de 5 zile de la primire, să poți să iți confirmi rezervarea prin achitarea avansului.

Întrucât de la momentul confirmării unei rezervării noi suportăm mai multe cheltuieli, rezervarea nu poate fi anulată, dar pentru acoperirea sau reducerea  pierderilor tale, te rugăm să ne comunici în scris în cel mai scurt timp, astfel încât să găsim cea mai bună soluție.

Înainte de îmbarcare se va întocmi o listă de echipaj, care va conține toate datele de identificare ale persoanelor prezente la bord care va fi înaintată autorităților portuare cu minim două săptămâni înainte de îmbarcare. O copie a acesteia se va afla și la bordul navei, conform legislației.

Garanția se achita în numerar skipper-ului la momentul îmbarcării, ea având menirea de a asigura o parte din eventuala despăgubire în cazul potențialelor srticăciuni. Lipsa acestora face ca suma înaintată să fie înapoiată la debarcare.

Ai o curiozitate? Întreabă-ne!

+4 0784 910 228

faq@pontus.ro

+4 0784 910 228

faq@pontus.ro

×